top of page

אתר חקר היסטוריה דיגיטלי

באתר זה אציג את דמותה של מרי תותרי אני מבצעת עליה ועל הפעילות שלה. הצטרפו אליי למסע דיגיטלי של ידע מרתק על מי שהותירה את חותמה  החינוכי החשוב על הסטודנטים.

 

הבחירה שלי למרי תותרי  נובעת מעצם כשהיא הייתה מרצה במכללת אורנים. ההתעניינות שלי הייתה איך היא הייתה פעילה חברתית וציבורית בתחום זכויות נשים ושוויון בין ערבים ויהודים. בנוסף לכך הסטודנטיות הושפעו מתותרי כיצד לתת מעצמה בנדיבות לחברה וכן להיות מעורבות בתחומים פוליטיים ופמיניסטיים.

ספרים

ספר מרי תותרי.jpg

הספר "התקשורת הפלסטינית ובניית אומה" של מרי תותרי מציג את מערכות התקשורת שהתפתחו באותה תקופה: הוא מנתח את המדיניות התקשורתית המוצהרת של הרשות ושל משרד ההסברה ביחס לתפקיד התקשורת הממלכתית והפריטית.

Books

אודות

אודות מרי.jpg

תותרי הייתה מרצהחוקרת, ומומחית לענייני החברה הפלסטינית. היא הייתה ראש החוג לאזרחות במכללת אורנים, הערבייה הראשונה שהתמנתה כחברת דירקטוריון הספרייה הלאומית בירושלים, חברת הנהלת האגודה הסוציולוגית הישראלית.

תותרי נולדה ב-4 לנובמבר 1958 בשכונת ואדי אלג'מאל בחיפה, לאב מוכר פלאפל ואם עקרת בית, בת שנייה במשפחה בת שש נפשות. היא למדה בבית הספר הערבי קתולי נזירות כרמלית ובתיכון האורתודקסי הערבי בחיפה. סיימה תואר ראשון ב-1980 בספרות אנגלית ואומנות באוניברסיטת חיפה ועבדה כמורה לאנגלית בתיכון.

 

ב-1992 סיימה תואר ראשון נוסף בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה ולאחר מכן המשיכה לתואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, ולדוקטורט במדעי המדינה,  גם הם באוניברסיטת חיפה. היא שימשה מרצה באוניברסיטת חיפה ובמכללת אורנים. תותרי הלכה לעולמה ב-14 ביולי 2018.

צילום: מכללת אורנים

Bio

סיכום

בחרתי במרי תותרי כי מסייעת לצורכי הסטודנטים , תמיד יש לה את השיטות לעזרה ולתמיכה לגבי כל סטודנט יהודי וערבי.

היא אחת המרצות המקצועיות ביותר שטוב שלמדתי עליה והכרתי את הדמות שלה , היא מחברת בין התאוריה לבין השטח , מגוונת בדרכי ההוראה , היא מביאה את הניסיון הרב שלה לשיעורים ומלמדת בזכות רבות , יש לה ידע רחב שמאפשר לפתוח אופקים ולראות דברים בצורה טובה.

לאורך השנים הנחילה לסטודנטים מהידע העשיר שלה והשפיעה עליו איך לתת מעצמה בנדיבות לחברה וכן להיות מעורבות בתחומים שונים למשל תחום פוליטי.

הייתה פעילה חברתית ופמיניסטית לוחמת צדק , חוקרת ומורה אהובה במכללת אורנים.

משפחת תותרי החליטה להעניק מלגות לשתי סטודנטיות , תרומת המשפחה להנצחתה במכללת אורנים , המוסד שהיה ביתה של מרי תותרי במשך שנים רבות. תמיד היא מדגישה שינהגו בשוויון כלפי סטודנטים ערבים , יהודים וזה נותן תחושת שייכות.

ביבליוגרפיה

תותרי, מרי, 2009. "צרכי סטודנטים ערבים במכללה להוראה ומידת קליטתם בה", קריית טבעון: מכללת אורנים - הרשות למחקר ולהערכה.

סיכום
ביבליוגרפיה
bottom of page